לימודי הנדסאי קירור מכשירים את בוגריהם לקחת חלק בתחזוקת, טיפול, תכנון ותיקון מערכות קירור ומיזוג אוויר מורכבות.
בעוד שרבים מאתנו נוטים לדמיין כיצד מתקנים את המזגן שבבית, הרי שהנדסאי קירור עוסקים בטיפול במערכות קירור מורכבות החולשות על פני משרדים, וכאלו המאפיינות מפעלים ותעשיות לרבות תעשיית המזון והתרופות.
מחפשים תפקיד נדרש בשוק העבודה המשלב יכולות מוכחות בחשמל? כאן ריכזנו עבורכם מידע מקצועי אודות תואר הנדסאי קירור, מהלכו, תנאי הקבלה, נושאי הלימוד ואפשרויות התעסוקה הממתינות לכם עם קבלת הדיפלומה.
תמיד אמרו לכם שיש לכם חוש טכני מפותח? ענף האלקטרוניקה ריתק אתכם אך לא מצאתם את התחום שמשלב בינו לבין אתגרים נוספים?
זה הזמן לקבל מידע מקיף אודות תחום הנדסאות הקירור ומיזוג אוויר. בוגרי מסלול לימודים זה לוקחים חלק בלתי נפרד מהקמת, תחזוקת ותיקון תשתיות ומערכות קירור מוערכות.
בין הדוגמאות הבולטות בהן ניתן למצוא הנדסאי קירור ומיזוג אוויר בתפקידי מפתח, הרי שאפשר למנות מפעלים בתחום המזון, תעשיית התרופות ותעשיות יצרניות נוספות דוגמת פלסטיק וחלקי מחשוב אשר נדרשים לא אחת לשמירה על טמפרטורות רגישות.
באם חיפשתם מקצוע עם שליחות, דעו כי הנדסאי קירור ומיזוג אוויר דואגים לתחזק ולתפעל נכונה מערכות קירור השומרות על פעילותו של מכשור רפואי מתקדם בבתי חולים, מכוני דימות וקופ"ח.
אם כל זה לא שכנע אתכם די, הרי שהנדסאי קירור ומיזוג אוויר לוקחים חלק ענף בפיתוח מערכות קירור חדשות ומלווים את הייצור החל משלב האיפיון והשרטוט ועד לפיתוח המוצר והטמעתו אצל הלקוח.
לימודי הנדסאי קירור אורכים כשנתיים, וניתן לקחת אותם במתכונת לימודי בוקר או ערב, ע"פ בחירת הסטודנט.
התכנית, אשר נלמדת במכללות טכנולוגיות רבות, מכשירה את הסטודנטים להשתלבות מעשית מלאה בתפקידי מפתח מאתגרים הדורשים יכולת איתור ופתרון בעיות, חשיבה יצירתית והיכרות נרחבת עם עולמות הטכנולוגיה ואלקטרוניקה.
הלימודים משלבים בין הקניית ידע תיאורטי רב, לבין התנסות מעשית במעבדות טכנולוגיות וסיורים בשטח.
עם תום תכנית הלימודים, נדרשים בוגרי תואר הנדסאי קירור למעבר בחינות הסמכה רשמיות הנערכות על-ידי משרד התמ"ת. רק לאחר צליחת הבחינות, יהיו רשאים הבוגרים להשתלבות מלאה בשוק העבודה.
בין הנושאים הנלמדים לאורך תואר הנדסאי קירור ניתן למנות: מתמטיקה, פיזיקה, מחשבים, שרטוט ותכנון, יישומי מחשב, היבטים בהנדסאות מכונות, יסודות החשמל, הידראוליקה, אנגלית טכנית, בקרה, תרמודינמיקה, היבטים פיזיקליים בקירור, תורת החומר, תפעול מערכות ממוחשבות, אלקטרוניקה תעשייתית ועוד.
כלל נושאי הלימוד זוכים להתייחסות הן בהיבט התיאורטי והן בהיבט המעשי.
לימודי הנדסאי קירור אורכים כשנתיים.
לנוחיותם של הסטודנטים ניתן לבחור בין מסלול לימודי בוקר לבין מסלול לימודי ערב. יצוין כי לימודי ערב מתפרשים על גבי כ-3 שנות לימוד, בעוד שלימודי בוקר מאפשרים לצלוח את התכנית בתום שנתיים בלבד.
כדי להירשם לתכנית הלימודים, על המועמדים לעמוד בתנאי סף התקפים לגבי כל המכללות הטכנולוגיות.
להלן תנאי הסף הנדרשים לצורך קבלה ללימודי הנדסאי:
בוגרים אשר יסיימו את לימודיהם בהצלחה, יעמדו בכל דרישות המוסד הלימודי ויעברו את הבחינות הנדרשות מטעם המה"ט, יקבלו תעודת דיפלומה מקצועית המסמיכה אותם כהנדסאים בתחום הקירור ומיזוג האוויר.
עם תום תכנית הלימודים ולאחר צליחת הבחינות הנדרשות, יכולים בוגרי המסלול להתקבל לשורה של תפקידי מפתח במפעלים, תעשיות, מוסדות רפואה ומחקר, מחסנים לוגיסטיים ועוד.
למעשה, מערכות הקירור התעשייתיות מאפשרות לנו לקיים את אורח חיינו כפי שאנו מכירים אותו במגוון רחב של היבטים שאיננו לוקחים בחשבון במהלך היום יום.