הנדסאי סאונד

לימודי הנדסאי סאונד

לימודי הנדסאי סאונד מכשירים את בוגריהם להשתלבות מקיפה בתעשיית הבידור, המוזיקה, הטלוויזיה והקולנוע.

טכנולוגיית הסאונד עשתה כברת דרך משמעותית, וכיום כדי לתפעל את הציוד המתקדם והמכשור הרגיש, החלו התעשיות השונות להיתמך ולהיעזר בידיעתם של בעלי הכשרה פרטנית וממוקדת. אין זה מקרי שניתן למצוא את פועלם הייחודי של הנדסאי הסאונד באירועים הנחשקים ביותר החל מקונצרטים בינלאומיים ועד לאירועים וכנסים ממלכתיים.

מה תכנית הלימודים דורשת? מה הם תנאי הקבלה? ומה הן אפשרויות התעסוקה המדויקות אשר נפתחות בפני בוגרי המסלול? כאן ריכזנו עבורכם מידע מקיף.

מידע כללי - לימודי הנדסאי סאונד

מסלול לימודי הנדסאות סאונד למעשה מיישר קו עם הצורך ההולך וגובר באנשי מקצוע מיומנים שלא רק לומדים את תפעול המערכות 'תוך כדי תנועה', אלא יודעים באמת ובתמים כיצד להפיק מהן את המיטב, ובד בבד לשמר אותן.

מדובר באחת מתכניות הלימוד הייחודיות והבולטות בנוף של לימודי ההנדסאות בכלל, כאשר הבוגרים משלבים בין זיקתם לעולמות החשמל והאלקטרוניקה, יחד עם רצונם לתת ביטוי לכישורים יצירתיים.

תכניתה לימודים רותמת אליה את היכולות המשולבות של הבוגרים, ומספקת מעטפת לימודית – מקצועית אשר מאחדת בין שפת המוזיקה לבין שפת המחשבים והחשמל.

עם תום הלימודים, יכולים הבוגרים להשתלב בתחומי התקשורת הנחשקים ביותר, ולקחת חלק במה שנדמה עבור מרביתנו כשגרת היום יום, בין אם מדובר בתשדירי החדשות, שידורים ברדיו, מופעים ועוד.

מבנה תכנית הלימודים

תכנית הלימודים מתפרשת על גבי כשנתיים במסגרת לימודי בוקר, ומכללות טכנולוגיות רבות ללימודי הנדסאי סאונד מציעות מתכונת ערב המתפרשת על גבי 3 שנים.

תכנית הלימודים משלבת בין תיאוריה לבין התנסות מעשית המתקיימת הן בפרויקט הגמר והן לאורך כל שנות הלימודים במעבדות טכנולוגיות. כמו כן, רבות מן המכללות מספקות סיורים מעשיים המאפשרים להטמיע את החומר הנלמד ולבסס אותו על פי הנעשה בשטח.

עם תום הלימודים, ולאחר הגשת פרויקט הגמר, על הסטודנטים לגשת לבחינות גמר מעשיות ותאורטיות אשר מאחדות את הידע הנצבר לאורך שנות הלימודים. בוגרים שיצלחו את הבחינות אשר נערכות מטעם משרד הכלכלה, יקבלו דיפלומת הנדסאי סאונד עמה יוכלו להשתלב בהצלחה בשוק העבודה.

נושאי לימוד

בין הנושאים הנלמדים במסגרת לימודי הנדסאי קול וסאונד, ניתן למנות: מתמטיקה, פיזיקה, מדעי המחשב, אנגלית טכנית בזיקה מקצועית לעולמות המוזיקה והסאונד, תדרי קול, תורת האקוסטיקה, עריכה מוזיקלית, עבודה עם אולפני הקלטות, יצירת טרקים ועיבודים, תפעול ציוד הקלטה, עבודה עם מערכות הקלטה מתקדמות, אלמנטים מדעיים לסאונד, תחזוקת אולפנים, אקולייזרים, ציוד הגברה, מיקרופונים ועוד.

משך הלימודים

תואר הנדסאי קול וסאונד אורך כשנתיים וזאת במסגרת לימודי בוקר.

כפי שצוין לעיל, ישנן מכללות טכנולוגיות אשר מאפשרות לבחור גם במתכונת לימודי ערב המתפרשת על גבי 3 שנות לימוד. תכנית זו מתאימה לבעלי קריירה קיימת אשר אינם יכולים או מוכנים לרדת לחצי משרה ועבור בעלי משפחות המבקשים לשלב בין חיי משפחה ללימודים.

תנאי קבלה - הנדסאי סאונד

הקבלה עבור לימודי הנדסאי קול וסאונד זהה לתנאי הסף הנדרשים עבור כלל תכניות הלימודים להנדסאות :

  • תעודת בגרות – על המועמדים להציג תעודת בגרות מלאה, או לכל הפחות תעודת בגרות חלקית אשר כוללת 3 יח"ל במתמטיקה ואנגלית ו-2 יח"ל בלשון עברית או ספרות. 
  • מכינה טכנולוגית – באם נתוני המועמדים אינם תואמים את תנאי הסף הנדרשים, ניתן לעבור מכינה הנדסאית טכנולוגית בכפוף להצגת תעודת 12 שנות לימוד.
  • בני 35 ומעלה – בפני בני שלושים פלוס האפשרות להתקבל ללימודי הנדסאי קול וסאונד בכפוף להצגת תעודת 12 שנות לימוד בלבד.

תעודות ודיפלומה

בוגרים אשר יעמדו בכל דרישות המוסד הלימודי, יגישו את פרויקט הגמר ויצלחו את הבחינות הנערכות מטעם משרד הכלכלה, יקבלו תעודת דיפלומה להנדסאי קול וסאונד.

אפשרויות תעסוקה

 

בפני בוגרי המסלול נפתחות דלתות רבות בתעשיית הבידור והמוזיקה לרבות תחנות רדיו, אולפני הקלטות, אולפני שידורים, תחנות טלוויזיה, חברות המספקות שירותי מדיה, קונצרטים וחברות הפקה לאירועים בהיקפים גדולים ועוד.

כתבות בנושא הנדסאים